Szeged városfejlesztési koncepciója, stratégiája kiemelt fejlődési irányként határozza meg a regionális elosztó, logisztikai központ szerepet.

A Szegedi Ipari Logisztikai Központ (SZILK) kitűnő gazdasági és kereskedelmi fekvésének köszönhetően és az M43-as autópálya megépítésének eredményeként várhatóan a központ forgalma jelentős mértékben növekedni fog az elkövetkezendő években. A forgalom növekedéséhez hozzájárulhat a déli és keleti határszomszédaink folyamatos gazdasági fejlődése is.

Nem csak országosan, de a határ melletti Logisztikai Központokkal is fel kell venni a versenyt, ehhez viszont egymásra épülő, minőségi követelményeknek eleget tévő központ felépítésére van szükség. A környékbeli, határ melletti országok és városok fejlődése, gazdaságának konkrét igénye és nemzetközi szállítási költségek optimalizációja is indokolja egy logisztikai szolgáltatásokat és azok társ tevékenységeit is magába foglaló központ üzemeltetését, a szolgáltatások és az alapinfrastruktúra folyamatos fejlesztését, korszerűsítését.

A fejlesztések lehetővé teszik minél több cég egymást kiegészítő tevékenységi körének, szolgáltatásának összehangolását, mely a vállalkozások egymást támogató fejlődését is elősegíti. Az új betelepülő vállalkozások új munkalehetőségeket és a meglévők bővítését is eredményeznek, melyek egyben a város életszínvonalának növekedését is segítik.

Céljaink között szerepel a helyi infrastruktúra bővítése, munkahelyek létrehozása, egyben a meglévők körülményeinek javítása és ezzel a helyi vállalkozások versenyképességének fokozása.

A GlobalLog Kft egyik fő feladata, hogy Szeged város még hatékonyabb és sikeresebb gazdasági szerepvállalását is szem előtt tartva működtessen egy széles körű szolgáltatást kínáló logisztikai központot.

A GlobalLog Kft fejlesztéseit az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapjának társfinanszírozásával valósítja meg.

Bemutatkozás

 

Szegedi Ipari Logisztikai Központ és Ipari Park

A SZILK fejlesztése 2005-ben kezdődött el, melynek legfontosabb célja, hogy a Dél- alföldi Régió legjelentősebb logisztikai szolgáltatóját hozza létre.


A SZILK rendelkezik mind "Intermodális Logisztikai Központ", mind "Ipari Park" címmel.

A logisztikai tevékenységek mellett a SZILK helyet adhat termelőüzemek számára is és a jövőben várható egyéb, az alapfeladathoz kapcsolódó szolgáltatások megjelenése is.

Fontos elemként jelenik meg: az ingatlanok hasznosítása, raktározási lehetőségek, tanácsadás ….stb, melyek azt is igazolják, hogy az eltérő típusú szolgáltatások és tevékenységek is növelik a gazdasági piacon a központ versenyképességét.

A SZILK széleskörű, a piaci viszonyokhoz jól alkalmazkodó magas színvonalú szolgáltatást képes nyújtani.

A SZILK-et üzemeltető GlobalLog Kft. azzal a céllal jött létre, hogy létrehozza és üzemeltesse az M5, illetve M43 autópálya szegedi bevezető szakasza melletti 46 hektáros területen a Szegedi Ipari Logisztikai Központot.

A fejlesztés I. üteme 9,6 ha-on van jelen.

Cégünk fő tevékenysége:

- a SZILK fejlesztésének koordinálása és a tulajdonunkban lévő ingatlanok hasznosítása.

Üzleti vállalkozása, velünk még hatékonyabban fejlődhet, mert VAN:

 • kapcsolat a RO-LA terminállal
 • kapcsolat a DÉLÉP Ipari Parkkal
 • közvetlen kapcsolat az M43 számú
  autópályához, az E5 számú főúthoz
 • a NYILT része
 • a szegedi kikötő és repülőtér közelsége
 • intermodalitás
 • Vámudvar I.
 • önkormányzati támogatottság
 • stabil, tőkeerős tulajdonosi háttér
 • piaci viszonyokhoz való gyors alkalmazkodás
 • széleskörű szolgáltatás
 • az ingatlan rendkívül jó pozíciója