Megtelt a Szegedi Ipari Logisztikai Központ (SZILK)

.

600 milliós beruházással, uniós támogatással növénynemesítő állomás épült a SZILK területén, a létesítményt kedden adták át, a létesítményt kedden adták át. Botka László polgármester elmondta: már nincs szabad terület a parkban. (DM)

Vezető világcég hozott 600 millió forintos beruházást Szegedre, abba az ipari parkba, amelynek 45 hektárját tíz évvel ezelőtt kapta meg a város az államtól, és amely akkor még városképi jelentőségű repceföld volt - mondta Botka László, Szeged polgármestere kedden, amikor átadták a Dow AgroSciences amerikai cég új növénynemesítő telepét a Szegedi Ipari Logisztikai Központban, a SZILK-ben.

 

 

Cikk folytatása...

600 millió forintból épült új növénynemesítő Szegeden

.

Mintegy 3300 négyzetméter alapterületen, összesen 600 millió forintból, közel 300 millió forintos európai uniós forrásból épített új növénynemesítő állomást a Dow Seeds Szegeden, a Budapesti úti Logisztikai Központban. Az állomás 21 növényvédelmi kutatónak és segítőiknek jelent új, európai színvonalú munkahelyeket. Az új növénynemesítő állomáshelyen üvegház, gépház és irodák épültek, utóbbiban dolgoznak a napraforgó- és a kukoricanemesítő, valamint a termeltetésért felelős csapatok.

 

Cikk folytatása...

 

Megtelt a szegedi logisztikai központ

.

600 milliós beruházással, uniós támogatással növénynemesítő állomás épült a SZILK területén, a létesítményt kedden adták át. Botka László polgármester elmondta: már nincs szabad terület a parkban.

– Vezető világcég hozott 600 millió forintos beruházást Szegedre, abba az ipari parkba, amelynek 45 hektárját tíz évvel ezelőtt kapta meg a város az államtól, és amely akkor még városképi jelentőségű repceföld volt – mondta Botka László, Szeged polgármestere kedden, amikor átadták a Dow AgroSciences amerikai cég új növénynemesítő telepét a Szegedi Ipari Logisztikai Központban, a SZILK-ben.

Cikk folytatása...