FEJLESZTÉSEK

Szeged városfejlesztési koncepciója, stratégiája kiemelt fejlődési irányként határozza meg a regionális elosztó, logisztikai központ szerepet.

A Szegedi Ipari Logisztikai Központ (SZILK) kitűnő gazdasági és kereskedelmi fekvésének köszönhetően és az M43-as autópálya megépítésének eredményeként várhatóan a központ forgalma jelentős mértékben növekedni fog az elkövetkezendő években. A forgalom növekedéséhez hozzájárulhat a déli és keleti határszomszédaink folyamatos gazdasági fejlődése is.

Nem csak országosan, de a határ melletti Logisztikai Központokkal is fel kell venni a versenyt, ehhez viszont egymásra épülő, minőségi követelményeknek eleget tévő központ felépítésére van szükség. A környékbeli, határ melletti országok és városok fejlődése, gazdaságának konkrét igénye és nemzetközi szállítási költségek optimalizációja is indokolja egy logisztikai szolgáltatásokat és azok társ tevékenységeit is magába foglaló központ üzemeltetését, a szolgáltatások és az alapinfrastruktúra folyamatos fejlesztését, korszerűsítését.

A fejlesztések lehetővé teszik minél több cég egymást kiegészítő tevékenységi körének, szolgáltatásának összehangolását, mely a vállalkozások egymást támogató fejlődését is elősegíti. Az új betelepülő vállalkozások új munkalehetőségeket és a meglévők bővítését is eredményeznek, melyek egyben a város életszínvonalának növekedését is segítik.

Céljaink között szerepel a helyi infrastruktúra bővítése, munkahelyek létrehozása, egyben a meglévők körülményeinek javítása és ezzel a helyi vállalkozások versenyképességének fokozása.

A GlobalLog Kft egyik fő feladata, hogy Szeged város még hatékonyabb és sikeresebb gazdasági szerepvállalását is szem előtt tartva működtessen egy széles körű szolgáltatást kínáló logisztikai központot.

A GlobalLog Kft fejlesztéseit az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapjának társfinanszírozásával valósítja meg.

GINOP-1.2.8-20-2020-01350

Kedvezményezett neve:
GlobalLog Logisztikai, Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:
„A GlobaLog Kft. logisztikai tevékenységének fejlesztése”

Szerződött támogatás összege:
9 272 235Ft

Támogatás mértéke (%-ban):
70,000000%

Projekt tervezett befejezési dátuma:
2021.06.30.

Projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.8-20-2020-01350

A projekt tartalmának bemutatása: 
A projekt keretében a Szegedi Ipari Logisztikai Központ területén lévő csarnoképületünkben tervezünk modernizációs és kapacitásbővítő fejlesztéseket megvalósítani. A projekt első eleme, hogy a csarnokban már meglévő raktározó állványrendszer kapacitásunkat bővítjük egy újabb állványrendszer beszerzésével. Az állványrendszer 4/5 szintesre is bővíthető, raklapos áruk tárolására alkalmas rendszer, melyen 190 db, darabonként max. 1000 kg teherbírású EUR raklaphely biztosított. A fejlesztés szükségessége a jelenlegi kapacitások szűkössége, a meglévő állványrendszerünkkel már a szükséges helyet nem tudjuk biztosítani.
A projekt második eleme egy TOYOTA típusú gyalogkíséretű targonca beszerzése. Ennek szükségessége szintén a raktározási tevékenységhez kapcsolódik, a kibővülő kapacitású állványrendszerhez szükséges a rakodási kapacitás modernizálása és bővítése is, ezt tervezzük megvalósítani a beszerzendő targoncával. Szakképzett kollégáinknak köszönhetően ennek kihasználása biztosított.
Szintén a rakodási tevékenység hatékonyabbá tétele érdekében tervezzük egy mérleges raklapemelő beszerzését is, mellyel a rakodási tevékenység sokkal hatékonyabbá válhat, mivel az átvett vagy kiszállított raklapok súlya azonnal meghatározható, a raklap könnyen arrébb mozgatható mechanikusan, kerekes görgők segítségével.
A projekt másik nagy elemeként a megnövekedett villamos energia fogyasztásunk kiváltására tervezünk telepíteni a csarnoképület tetőszerkezetén egy 21,12 kWp kapacitású napelemes rendszert. A projekt keretében elszámolásra kerülnek az arányosított rezsiköltségek is.